Kmalu digitalno tudi Radio Aktual in Radio City.

Svet za radiodifuzijo je na svoji 28. seji  oznanil rezultate zadnjega razpisa za podelitev 2. pravic (+1. pogojno) za oddajanje v digitalni radiodifuzni tehniki na območju Republike Slovenije. Na razpis se je prijavilo 11 programov, od tega 4. novi in 7 obstoječih, ki že oddajajo v FM tehniki, kar ponovno kaže na veliko zanimanje slovenskih izdajateljev za DAB+. Tokratna prejemnika pravice za digitalno oddajanje sta Radio Aktual in Radio City. O podelitvi dodatne, 3. pravice se bo odločalo naknadno, šele po dejanski vključitvi izbranih postaj v omrežje, če bo za to ostalo še kaj prostih kapacitet. (Trenutno je zasedenost omrežja R1 86,11 %)

Ker bo z dodatkom novih postaj trenutno edino delujoče slovensko DAB+ omrežje R1 polno zasedeno, Agencija za komunikacijska omrežja RS (AKOS) že pripravlja aktivnosti za postavitev novih. V skladu s tem namerava na to temo 12.9.2019 organizirati javni posvet. Več na tejle povezavi.

2 misli na “Kmalu digitalno tudi Radio Aktual in Radio City.”

  1. zakaj meni lcd tv in lcd monitor motita dab signal v spalnici? ce imam oba prizgana mi signal povsem izgine. kako lahko preprecim te motnje? hvala.

  2. Pozdrav,
    niste napisali kje točno se nahaja sprejemnik (lokacija, tip zgradbe) , ali je možno, da je težava v nizkem nivoju koristnega signala? Če, potem bi pomagala prestavitev antene za DAB+ sprejemnik na kako mesto kjer bo več sprejema in potencialni vplivi s strani ostalih naprav ne bi motili sprejema, ali pa celo, da si omislite zunanjo anteno. (da bi napravi prekomerno sevali v spektru frekvenc, ki se uporablja za DAB+ (174MHz -230 MHz) je manj verjetno… seveda pa ni izključeno 🙂
    Kako je s sprejemom na vaši lokaciji lahko natančneje preverite tule:
    https://www.rtvslo.si/dab/moznost_sprejema
    lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.