Poziv za nove programe, ki si želijo vključitve v omrežje R3

AKOS obvešča zainteresirano javnost, da bodo v začetku leta 2021 objavili javni razpis za podelitev pravic razširjanja radijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju Ljubljane. Pridobitev pravic bo izbranim ponudnikom omogočila razširjanje njihovih radijskih programov preko digitalnega radijskega omrežja R3, ki ga upravlja operater RTV Slovenija, in s tem slišnost v DAB+ tehnologiji na območju Ljubljane. Javni razpis bo namenjen izključno novim radijskim programom, ki se na analogni (FM) ali digitalni (DAB+) platformi še ne razširjajo.

Vse zainteresirane, ki imajo namen kandidirati na razpisu, vendar za svoje programe še niso imetniki dovoljenj za izvajanje radijske dejavnosti, tako AKOS poziva, naj dovoljenja čimprej pridobijo oziroma s tem namenom pravočasno oddajo vloge na agencijo. Dovoljenje za izvajanje radijske dejavnosti je skladno s 5. odstavkom 105. člena Zakona o medijih predpogoj za pridobitev pravice razširjanja programa v digitalni radiodifuzni tehniki.

Več: https://www.akos-rs.si/javna-posvetovanja-in-razpisi/novica/poziv-zainteresirani-javnosti-za-pridobitev-dovoljenj-za-izvajanje-radijske-dejavnosti-za-potrebe-javnega-razpisa-za-razsirjanje-novih-radijskih-programov-na-digitalnem-prizemnem-omrezju-obmocja-ljubljane

6 misli na “Poziv za nove programe, ki si želijo vključitve v omrežje R3”

 1. V R3 se je pojavil signal “Odprti radio”. Zaenkrat samo tišina. Zanimivo, glede na to, da že oddaja v R1.

 2. Gledam zasedenost omrežja R1, ali prav razmišljam, da v primeru, da katera izmed radijskih postaj želi zvišati kakovost zvoka ali povečati zaščito, to pomeni, da mora nekdo zapustiti multiplex? Ali pa nekdo drug znižati hitrost oz. zaščito?

  1. Da, pravilno razmišljate. Razpoložljive kapacitete multipleksa R1 so 100% zasedene. Edini način, da določen program poveča svoj bitni pretok je, da ga en drug zmanjša ali pa da se popolnoma umakne. lp

 3. JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV PRAVIC RAZŠIRJANJA RADIJSKEGA PROGRAMA V DIGITALNI RADIODIFUZNI TEHNIKI NA OBMOČJU ZAHOD R2 IN VZHOD R2

  Agencija obvešča zainteresirano javnost, da je danes, 14. 5. 2021, v razglasnem delu Uradnega lista RS št. 74/2021 objavila Sklep o uvedbi javnega razpisa za podelitev petih (5) pravic razširjanja radijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju Zahod R2 in petih (5) pravic razširjanja radijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju Vzhod R2.

  Zainteresirane ponudnike vabi, da predložijo ponudbe. Rok za oddajo ponudb je 15. 6. 2021 do 12. ure.

  Agencija je pripravila obrazce v Wordu, ki so v pomoč potencialnim ponudnikom pri pripravi ponudb. Obrazci so sicer že zajeti v razpisni dokumentaciji.

  Agencija bo v skladu s točko 3.1 razpisne dokumentacije sproti objavljala vse odgovore na zahteve ponudnikov za dodatna obvestila in pojasnila. Rok za podajo zahtev je 7. 6. 2021 do 12. ure.

  https://www.akos-rs.si/javna-posvetovanja-in-razpisi/novica/javni-razpis-za-podelitev-pravic-razsirjanja-radijskega-programa-v-digitalni-radiodifuzni-tehniki-na-obmocju-zahod-r2-in-vzhod-r2

 4. Se že kaj ve? Bodo kakšne nove postaje v R3? In glede R2 – se že kaj ve katere postaje so se prijavile na razpis?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.