5 misli na “Prvi Radio: Signal oddajnikov Nanos in Pohorje je okrepljen”

 1. Kaj pa ostali oddajniki? V cem so pa: Krvavec, Trdinov vrh, Plesivec … manjvredni? Prav tako pokrivajo ogromno obmocje. Ce zelijo, da bodo ljudje sprejeli DAB+ bodo morali tudi omenjeni oddajniki delovati s polno mocjo, ker je zdaj signal bolj kot ne zalost.

 2. Verjetno je več razlogov za odločitev, da sta ravno ta dva bila prioritetno obravnavana.
  Delno je povezano z deli za gradnjo DAB+ omrežja R2, ki inteznivno potekajo ravno na teh dveh lokacijah.
  Več: https://digitalniradio.si/slisnost/omrezje-r2/
  Ob tem pa okoliščine narekujejo vsaj še:
  Pohorje je trenutno edini oddajnik s signalom DAB+ omrežja R1 za vzhodno Slovenijo (pokriva tudi območje Prekmurja vse do Lendave), medtem, ko recimo ljubljansko kotlino že zdaj pokrivajo 3. oddajniki, Krvavec, Krim in Ljubljana-Šance.
  Nanos, pa je, še posebej upoštevajoč težave z motnjami ob italijanski meji, prav tako eden ključnih oddajnikov za zahodno Slovenijo.
  Več: https://digitalniradio.si/slisnost/omrezje-r1/

  Bodo pa najbrž dviga moči v prihodnje v okviru razpoložljivih možnosti deležni tudi ostali oddajniki.

  Za bolj podrobne informacije predlagamo, da vaše vprašanje naslovite na operaterja omrežja R1 – Oddajnike in Zveze RTV SLO. Email: oddajniki@rtvslo.si

  Lep pozdrav!

  1. Kot že rečeno, so nekateri oddajniki do nedavnega povišanja delovali z znižano močjo (torej nižjo od predvidene – dovoljene). Na povezavi navedene moči so najbrž prepisane iz izvornega dovoljenja.
   Za natančen odgovor predlagamo, da vaše vprašanje naslovite na operaterja omrežja R1 – Oddajnike in Zveze RTV SLO. Email: oddajniki@rtvslo.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.